Buiten sporten is niet alleen gezond voor je het is ook nog eens leuk. Sporten in de buitenlucht maakt de mens blijer dan binnen sporten met 4 muren om je heen. Natuur om je heen zorgt voor een vermindering van stress en een bevordering van zelfvertrouwen en creativiteit. Daarnaast hangt er geen klok buiten waardoor de tijd voorbij vliegt, vergeleken met binnensporten houdt u het langer vol buiten. Wilt u liever in een groep trainen dan is Outdoor Gym wellicht iets voor jou. Als je net begint met sporten zou buitensporten beter zijn. Zo leer je jezelf kennen waar je wel of niet tot instaat bent om de doen. Buiten sporten hoeft geen geld te kosten neem bijvoorbeeld een parkje of stuk gras bij je in de buurt, mocht je het toch niet leuk vinden zit je niet aan een abonnement vast.

outdoor gym

Niet iedereen sport hetzelfde

Iedereen is anders dat heb je ook met het sporten, sommige houden ervan om intens trainen met veel gewichten zoals krachttraining waarbij juist andere er van houden om hun conditie op pijl te houden door middel van hardlopen op de loopband of fietsen. mocht je nou niet weten wat jij precies wilt dan kunt u overwegen om buiten te sporten zoals bij Outdoor Gym. Hierbij worden er training gegeven aan groepen die aangepast zijn aan ieder wens. Daarnaast zijn er ervaren trainers die u helpen met de oefeningen goed uit te voeren. 

Met of zonder begeleiding trainen?

Sporten kan iedereen alleen maar met een begeleider of personal trainer is het toch wat fijner zo weet je dat je alle oefeningen goed beoefent en alle mogelijke blessures minimaliseert. Bij Outdoor Gym volgen de trainers hun eigen opleidingstraject, dat houdt in dat u geholpen wordt door ervaren trainers. Zo weet je dat je in goede hand bent tijdens het sporten. ook kan je geholpen worden met coaching en voeding voor mensen die willen afvallen, aankomen of mensen die hun spieren willen onderhouden. Dat kan allemaal als je sport onder begeleiding.