Chiptuning Utrecht, meer auto voor minder geld

chiptuning Utrecht

Tunen is leuk op iedere auto. Een auto die zo uit de fabriek komt is goed genoeg om de weg mee op te kunnen, maar het is nog niet echt helemaal jouw auto. Gelukkig kun je hier veel aan doen. Je kunt ten eerste meer vermogen aan jouw auto halen en dus meer auto krijgen voor minder geld. Dit kun je doen door chiptuning Utrecht te doen. Een chiptune houdt in dat je de auto gaat uitlezen en deze gaat optimaliseren door middel van de software. Tegenwoordig wordt alles namelijk aangestuurd door software. Door het uitlezen kun je precies zien wat de auto doet en of er eventuele problemen zien. Als er een lampje brandt van de motor weet je namelijk niet precies wat er aan de hand is, maar als je de auto uitleest kun je precies zien waar het probleem ligt.

chiptuning Utrecht

Stage 2 tuning

Naast het chiptuning Utrecht kan er nog meer aan jouw auto gedaan worden. Zo kan het zijn dat je nog meer vermogen wilt hebben. Als je auto dan al geoptimaliseerd is zullen ze aan de de motor moeten gaan sleutelen en dingen toevoegen. Dit kan bijvoorbeeld een betere luchttoevoer zijn. Warmte voor jouw motor is essentieel voor vermogen. Als je motor kouder wordt en meer lucht binnen krijgt kun je meer vragen van de motor en meer brandstof laten vloeien. Dit kan al gauw tientallen pk’s schelen in de goede zin. Als je eerst 130 pk had kun je hier met stage één en stage twee tuning al gauw 200 van maken. 

Hoeveel verdien je met chiptuning?

Het is per auto verschillend hoeveel vermogen er wordt bijgeschreven na een chiptune. Dit ligt vaak niet perse aan het model, maar meer aan het merk auto. BMW is al vrij geoptimaliseerd, waardoor je niet meer zoveel haalt uit een chiptune.