De winnaars van Expeditie Robinson

De meeste mensen in Nederland kennen het populaire tv-programma Expeditie Robinson vast wel. Dit is een programma waarbij de deelnemers moeten zien te overleven op een onbewoond eiland. Niet alleen moeten zij het hierbij opnemen tegen de natuur en moeten ze overleven met weinig voedsel en water, maar de 16 (of meer) deelnemers worden ook nog eens in 2 kampen opgesplitst. Door middel van verschillende proeven en stemmingen van zowel de teams als een jury zal uiteindelijk de winnaar van Expeditie Robinson worden bepaald. Er is nogal wat voor nodig om deze uitdaging te kunnen winnen, dus wie zijn precies de eerste winnaars van Expeditie Robinson?

special All Stars

2000

In het eerste seizoen van Expeditie Robinson heeft de Nederlandse Karin Lindenhovius het programma gewonnen. Ze is geboren op 12 november 1974 in Doetinchem en was dus 26 toen ze het programma won. Voordat ze meedeed aan het programma heeft ze eerst haar opleiding aan de Hotelschool afgerond. Van de €50.000 die ze heeft gewonnen met het programma is ze naar Suriname gereisd met de andere finalist van het seizoen, de Belgische Eva Willems. In 2006 is Karin nog eens teruggekomen in het programma bij de special All Stars, waarbij ze 4e is geëindigd.

2001

Aangezien het programma de eerste jaren werd gedaan met Nederland en België samen waren er ook Belgische deelnemers tot en met 2012. In het tweede seizoen van Expeditie Robinson was de winnaar de Belgische Richard Mackowiak. In de finale stonden inmiddels geen Nederlanders meer en hij nam het hier op tegen Pascale Mertens.

2002

Tijdens het derde seizoen van Expeditie Robinson op Maleisië heeft de Nederlandse Derek Blok tot het einde zich stand weten te houden. Naast deelnemer van Expeditie Robinson had Derek ook nog genoeg andere rollen. Hij heeft bijvoorbeeld in Antwerpen de rol van Feuilly gehad in Les MIserables en Myron en Artie Green in Sunset Boulevard in Duitsland. Naast musicalzanger en acteur is de winnaar ook nog eens danser en choreograaf.

2003

In 2003 was het weer de beurt van België en lukte het de Belgische Jutta Borms om al haar tegenstanders te verslaan. Nadat ze bekend is geworden als winnaar van Expeditie Robinson is ze verder gegaan als televisiepresentator. Daarnaast heeft Jutta ook geneeskunde gestudeerd en heeft ze zelfs een tijd een huisartsenpraktijk gehad. Jutta heeft verder ook nog veel kritiek gekregen. Ze heeft namelijk reclame gemaakt voor een van haar boeken in het VRT-programma Van Gils & gasten. In haar boek bespreekt ze homeopatische en natuurlijke geneeswijzen.

2004

De winnaar van het vijfde seizoen van Expeditie Robinson in 2004 was Frank de Meulder. In dit seizoen op Maleisië nam hij het op tegen een andere Belgische kandidaat genaamd Matthias Verscheure.  Dit seizoen had voor het eerst 18 deelnemers en werd gepresenteerd door de Nederlandse Ernst-Paul Hasselbach en de Belgische Roos van Acker.

2005

Het zesde seizoen van Expeditie Robinson speelde zich wederom af op Maleisië en werd gewonnen door de Belgische kandidaat Marnix Allegaert. Hierbij heeft hij zijn tegenstanders en mede-finalisten Emma Van Den Bossche en Marleen van Moer verslagen. De uitslag werd bepaald door de kijkers, waarbij hij met ruime voorsprong heeft gewonnen. Deze overwinning was hem echter ook wel gegund na het zware jaar dat hij achter de rug had. De deelnemer was namelijk het jaar ervoor hersteld van teelbalkanker, waardoor deze overwinning natuurlijk extra goed voelt.