SKG is een keurmerk voor cilindersloten en geeft de veiligheid van het slot aan. Op de cilinder staat het SKG keurmerk logo. Sommige cilindersloten hebben geen SKG keurmerk en zijn gevoelig voor inbraak. De 2-ster SKG cilinder is moeilijk te manipuleren (en houdt inbrekers minstens 3 minuten buiten de deur) en heeft een anti-boor belemmering, hierdoor heeft het weinig zin om met een accuschroefboormachine te boren. In combinatie met kerntrekbeveiliging is de 2-ster SKG cilinder goedgekeurd door het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Twee sterren SKG cilinders zijn verkrijgbaar in verschillende merken, kwaliteiten en maten.

SKG cilinders

SKG3 Cilinder

De SKG3 cilinder is voorzien van een versterkte brug, dit is het centrale smalle deel van de cilinder waar de bevestigingsschroef zich bevindt. Dit is tevens de zwakke plek en is verstevigd bij een 3-ster SKG cilinder. De SKG3 cilinder houdt inbrekers minstens 5 minuten buiten de deur en is voorzien van boorbescherming en kerntrekbeveiliging. Kerntrekken is momenteel de meest populaire inbraakmethode. Er wordt een schroef in de cilinder geschroefd zodat de hele cilinder uit het slot kan worden getrokken (denk aan een kurkentrekker op een wijnfles). Ook zijn er 3-sterren SKG cilinders in diverse merken, kwaliteiten en maten.

Bent u op zoek naar een 2-sterren SKG cilinder? Dan adviseren wij de ABUS E60 cilinder, deze is ook standaard voorzien van een antipaniekfunctie, ook wel hotelfunctie genoemd. Wilt u de hoogst mogelijke beveiliging voor uw deur, kies dan bijvoorbeeld voor de Pfaffenhain SKG3 cilinder (met of zonder certificaat) in combinatie met veiligheidsbeslag.