Het fijne van een outdoor gym!

outdoor gym

Als je gaat sporten dan kun je dat op veel verschillende manieren doen. Een van de meest populaire sporten op dit moment is fitness. Dat is ook niet zo gek. Je ziet het namelijk overal op social media. Daarnaast wordt het ook steeds toegankelijker voor mensen om te gaan sporten. Daarom is het ook aan te raden voor jou om te doen. Je hoeft niet perse naar een indoor sportschool. Je kunt ook naar een outdoor gym als jij dat leuker vind. Natuurlijk zitten daar wel meer restricties dan bij een indoor sportschool. Bekijk daarom zeker wat het beste werkt voor jou.

outdoor gym

Waar?

Een outdoor gym is overal te vinden. Je hebt bijvoorbeeld sportparken in steden waar je langs kunt gaan. Deze waren vooral heel erg populair tijdens de lockdowns toen er geen sportscholen waren. Ook heb je bedrijven die buiten een sportschool opzetten. Dat kan naast de sportschool zijn, maar ook op een grasveld bij een sportclub. Je kunt dan een heleboel verschillende oefeningen doen samen met een trainer. Kijk daarom zeker of er in de buurt een sportpark zit of een outdoor sportschool.

De sport

Er zijn verschillende sporten die jij kunt doen bij een outdoor gym. Als je bijvoorbeeld gaat kijken naar een sportschool die een buitenplaats heeft. Hier staan meestal wel een aantal toestellen waar je op kunt trainen. Ook zijn er bedrijven die bij sportparken een buiten sportschool neerzetten. Hier is de fitness gelimiteerd. Vaak kun jij hier wel mee doen aan bootcamp. Dit wordt ook binnen gegeven, maar buiten is natuurlijk fijner. Je staat dan namelijk in de frisse lucht en dat is ook beter voor je ademhaling tijdens sporten. 

Beter?

Als je gaat kijken naar wat beter is dan dat lastig om te bepalen. Als je naar een outdoor gym gaat dan kun je moeilijk zeggen dat iets beter is. Een sportpark is handig en vooral voor jongeren is het erg populair om te gebruiken. Nu zijn deze vooral in steden en niet in kleine dorpen. Hier staan vaak wel sportmogelijkheden waar je gebruik van kunt maken, maar het is vaak niet genoeg. Als je gaat kijken naar een sportschool buiten plaatsen dan is dat handig, want je hebt natuurlijk veel meer mogelijkheden als je gaat kijken naar gewichten. Dus je kunt het beste uit jezelf halen, maar de oefeningen zijn gelimiteerd. Je hebt geen toestellen zoals een sportpark. Het beste zou dus zijn om de twee te kunnen combineren.

Start

Een outdoor gym zou handig kunnen zijn als begin van fitness. Je leert jezelf te testen door middel van hardlopen en andere oefeningen doen. Als je dan eenmaal sterker wordt dan kun je overstappen naar een sportschool als je dat leuk lijkt. Hier kun je dan veel meer doen. Dit is natuurlijk niet verplicht, want buiten kun je ook fitter worden. Alleen in de winter is het een stuk lastiger om dan te gaan sporten. Daarom is het handig om een outdoor sportschool te gebruiken als start van fitness.